Cropped3

Please select your page

Wat is Mesologie?

De Mesologie combineert reguliere Westerse medische kennis met kennis uit het Oosten, de Ayurveda en Chinese Geneeskunde. 
Bij de Mesologie staat het begrijpen van uw klacht en de achterliggende oorzaken met hun samenhang centraal.

Ook ú kunt gezond worden én blijven!

De Mesoloog kijkt anders naar de vraag waarom uw klachten zijn ontstaan. Niets gebeurt immers voor niets. Ieder mens is daarbij uniek: klachten en ziekten bij verschillende mensen hebben verschillende oorzaken.  Elke klacht heeft een dieper liggende oorzaak. De Mesologische behandeling is dan ook vooral op de oorzaak gericht. Deze bijzondere combinatie van geneeswijzen zorgt voor een helder inzicht in uw lichamelijk functioneren en een gerichte diagnose.

Ik zal de klachten voor u verduidelijken, hierdoor krijgt u inzicht in waarom uw klachten zijn ontstaan. Ik kan een gerichte en persoonlijke behandeling inzetten. Ik geef advies over het gebruik van supplementen, zoals vitaminen, mineralen, kruiden of homeopathie. Ik leg u uit welke voeding en leefstijl bij u past en waarom. Samen met u ga ik bekijken hoe u dit kunt bereiken. Zo kunt u ook zelf een bijdrage leveren aan uw eigen gezondheid. Ik ondersteun u met mijn brede kennis en persoonlijke aandacht. Ik sta altijd open voor uw vragen.

Voor welke klachten is de Mesologie geschikt?

De Mesoloog is er vooral voor uw chronische klachten. Enkele voorbeelden zijn: maag- en darmproblemen, vermoeidheid, menstruatieproblemen of overgangsklachten, migraine en hoofdpijn, depressiviteit, stress, nek-, schouder- en rugklachten, allergieën en overgevoeligheden voor voeding etc. Bij kinderen of baby's kunt u denken aan buikklachten, veel huilen, hyperactiviteit of 'te veel ziek zijn'. Mocht u twijfelen of uw klachten ook geschikt zijn voor de Mesologie, kunt u gratis en vrijblijvend langskomen tijdens mijn inloopspreekuur elke eerste woensdagavond van de maand van 19.00 tot 20.00 uur (NB: deze maand is er geen inloopspreekuur!)

Wanneer men wil genezen, is men reeds half gezondSeneca, Romeins filosoof

Preventie

Het Mesologisch onderzoek kan vroegtijdig functiestoornissen bij u opsporen. Hierdoor kunnen ernstige(re) lichamelijk en psychische klachten worden voorkomen.  

De Ayurveda en Chinese Geneeskunde zijn immers bedoeld om klachten te voorkomen: als je weet wat goed voor je is en wat bij je past met betrekking tot voeding en leefwijzen, hoef je geen klachten te krijgen.

De Mesologie is uitermate geschikt als preventief onderzoek. Om deze reden kunt u bij mij ook terecht voor een zogenaamde preventieve 'APK-keuring'.

Waarom de naam Mesologie?

Het begrip mesologie is onder andere afgeleid van het woord ´mesoderm´. Uit het mesoderm ontwikkelen zich bindweefsel, de bloedvaten en de weefsels voor het afweersysteem van het menselijk lichaam. In het mesoderm vindt de reactie van de mens op een prikkel of stressor plaats. Een stressor kan zowel van buitenaf als van binnenuit komen.  Het lichaam reageert hierop en past zich aan. Soms herstelt het evenwicht zich echter niet (meer) en dan spreken wij over een disfunctie. Als dit lang duurt kunnen chronische klachten ontstaan. Het mesologisch onderzoek en de behandeling zijn voornamelijk gericht op het mesoderm.

Hoe is een Mesoloog opgeleid?

De Mesoloog heeft zijn of haar opleiding gevolgd aan de Academie voor Mesologie in Amsterdam, Stuttgart of Wolfsburg (Duitsland). Het is een vijfjarige opleiding op HBO+ niveau. De vakken die gevolgd worden zijn:

  • Reguliere geneeskunde (o.a. anatomie, fysiologie, pathologie, neurologie)
  • Lichamelijk onderzoek (regulier, visceraal, orthopedisch)
  • Traditionele Chinese Geneeskunde (filosofie, diagnostiek en voedingsleer)
  • Ayurveda (filosofie, diagnostiek en voedingsleer)
  • Homeopathie (fysisch, klinisch en klassiek) en fytotherpaie
  • Orthomoleculaire geneeskunde (vitamines, mineralen en supplementen)
  • Psychologie en filosofie

Voor meer informatie over de Mesologie kunt u ook kijken op www.mesologie.nl.

De mesologie is een beschermd beroep. Gediplomeerde mesologen staan geregistreerd bij het Register voor Mesologie (RM) en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Mesologie (NVVM). Ook is een mesoloog ingeschreven in het register van de SRBAG (Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Behandelwijzen). De titelbescherming van Mesologie vormt een kwaliteitswaarborg voor patiënt en therapeut. Er worden eisen gesteld aan bijscholing en praktijkvoering.  De organisatie en reglementen van de Mesologie zijn als hoogste gewaardeerd, o.a. door de consumentenbond in haar onderzoeken naar de kwaliteit van beroepsorganisaties in de alternatieve zorg. In december 2001, 2002 en 2005 heeft de Consumentenbond de NVVM de hoogst haalbare score toegekend (een 10).

 

 

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Forgot your password? |  Forgot your username?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×