Cropped3

Please select your page

Over het onderzoek

De bijzondere combinatie van geneeswijzen zorgt voor een helder inzicht in uw lichamelijk functioneren.
Het onderzoek is niet pijnlijk of invasief.

Het Onderzoek in beeld

U kunt hiernaast het Mesologisch onderzoek in beeld doorlopen. Klik hiervoor op de pijltjes.

U bent uniek en hier richt het onderzoek zich op

Na het maken van een afspraak stuur ik u een vragenlijst toe. Hierin wordt gevraagd naar uw klachten, uw medische voorgeschiedenis en diverse algemene symptomen. Deze vragenlijst stuurt u uiterlijk twee dagen voor het consult naar mij terug, zodat ik mij kan voorbereiden op het consult. 

Het vraaggesprek vooraf: aandacht voor u

Als u bij mij komt spreken we eerst de vragenlijst door en kunt u uw klachten verduidelijken. Ik neem hier alle tijd voor, dit is vaak een verademing voor veel mensen. Ik stel vragen ter aanvulling zodat ik een goed beeld krijg. Tijdens het verdere onderzoek zoek ik naar verklaringen voor uw klachten en symptomen.

Nader onderzoek: de kracht van het Oosten gecombineerd met kennis uit het Westen

Door op verschillende manieren naar uw klachten en sypmtomen te kijken, krijg ik meer en aanvullende informatie en een helder inzicht in uw lichamelijk functioneren. Zo kan ik een gerichte diagnose stellen en een persoonlijk behandelplan voor u maken.

Pols- en tongonderzoek
In de Chinese geneeskunde en Ayurveda zijn dit de aangewezen onderzoeksmethoden naar de verschillende orgaansystemen. Bij de pols voel ik naar de samenhang tussen de organen en naar uw Ayurvedische constitutie en verstoring. Op de tong kijk ik naar de vorm, kleur en beslag wat iets zegt over processen in uw maag en darmen.

Elektro-Fysiologsche Diagnostiek
Ik meet de weerstand van (80 - 100) acupunctuurpunten op uw handen en voeten. Dit onderzoek is niet invasief en daarmee ook geschikt voor kinderen en baby's. Bij functieverstoringen zijn deze waarden veranderd. Alle functies worden zo in kaart gebracht. Hier kan ik ook voeding en de supplementen testen, omdat de waarden van de acupunctuurpunten dan verbeteren of verslechteren.

Lichamelijk onderzoek 
Ik onderzoek uw huid, gewrichten en wervelkolom en doe buikonderzoek naar de inwendige organen. Hierbij onderzoek ik de beweeglijkheid van deze organen. Een goede beweeglijkheid is essentieel voor een goede functie. 

Nabespreking - uitleg en behandelingsplan

Alle onderzoeksresultaten verbind ik met elkaar en ik bekijk hoe dit uw klachten kan verklaren. Dit leg ik aan u uit zodat u inzicht heeft in uw lichamelijk functioneren. Ik geef advies over het gebruik van supplementen zoals vitaminen, mineralen, kruiden en/of homeopathie. Ik leg u uit welke voeding en leefstijl bij u past en waarom. Samen met u ga ik bekijken hoe u dit kunt bereiken. Zo kunt u ook zelf een bijdrage leveren aan uw eigen gezondheid. U kunt mij al uw vragen stellen. Dit kunt u ook doen ná het consult per mail of telefonisch.

Ik maak een verslag van mijn bevindingen bij het eerste consult. Dit kunt u aan uw behandelend arts laten zien. Ik werk graag samen met uw arts en ik zal u ook verwijzen naar uw huisarts, specialist of andere therapeut (bijvoorbeeld een klassiek homeopaat of osteopaat) als ik dat nodig acht. Na gemiddeld 6-8 weken komt u terug voor een evaluatie en een vervolg onderzoek. Soms is het nodig om eerder een (korte) afspraak te maken; dit zal ik op individuele basis bekijken.

 

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Forgot your password? |  Forgot your username?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×