Cropped3

Please select your page

Over de behandeling

De behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van uw lichaam.
 De oorzaak van uw klachten staat centraal.

De behandeling wordt op uw persoon afgestemd

Er zijn verschillende behandelingsmethoden die vaak worden gecombineerd:

 

Voeding en leefwijze

Vaak staat een aangepaste voeding centraal. Dit kan zijn omdat er specifieke intoleranties zijn vastgesteld. Ook kan u zijn dat u meer algemene adviezen krijgt waardoor uw lichaam zich sneller kan herstellen. Deze adviezen vinden hun oorsprong vaak in de Oosterse Geneeswijzen, zoals eten volgens de seizoenen, eten volgens uw Ayurvedische constitutie of om een verstoring te herstellen etc. Oo voor sporters kan een specifiek voedingsschema worden opgesteld met de nadruk op de juiste voedingsstoffen op het juiste moment afgestemd op de inspanning.

 

Water

Water is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Water is o.a. belangrijk voor uw darmwerking, uw nierfunctie, maar ook voor soepele gewrichten en een mooie huid. 

Kruidenleer (fytotherapie)

Europese, Chinese of Ayurvedische kruiden worden gemaakt van (delen van) planten en hebben een geneeskrachtige werking. 

 

Orthomoleculaire middelen

Dit zijn vitaminen, mineralen of enzymen waarvan er bij u specifieke tekorten zijn vastgesteld. Deze kunnen ontstaan door uw reguliere medicijngebruik, door ziekte, door voeding, roken of stress.

 

Homeopathie

Homeopathische middelen worden vaak als aanvulling gebruikt om bepaalde reacties en de zelfgenezing te prikkelen. Dit heeft effect op lichamelijk en psychische gebied. 

Als het nodig is zal ik u verwijzen naar uw huisarts, uw specialist of een andere therapeut (bijvoorbeeld een klassiek homeopaat of osteopaat).
Na gemiddeld 6-8 weken komt u terug voor een evaluatie en een vervolg-onderzoek en -behandeling. Soms is het nodig om eerder een (korte) afspraak te maken; dit zal ik op individuele basis bekijken.

We zijn wat we herhaaldelijk doenAristoteles

 

 

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Forgot your password? |  Forgot your username?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×