Cropped3

Please select your page

Presentaties

Oervoeding, eten en leven om je gezond en fit te voelen

PortretV2Datum: op aanvraag  
Lokatie: in overleg kom ik naar u toe 
Sprekers: Yvonne Jansen (SoulLife) en in overleg samen met Astrid Jongbloed (Oerkracht Voedingsadvies) 
Kosten: in overleg

Gelukkig en gezond zijn. Zo sterk en energiek als een oermens. Dat wilt u toch ook?! Gezond eten en bewegen zijn voorwaarden om je krachtig en fit te voelen. De effecten van de overdaad aan zuivel, suiker, geraffineerd koolhydraten en onnodige onnatuurlijke toevoegingen in ons huidige menu worden zichtbaar. En voelbaar. De achtergronden hiervan worden tijdens deze avond uitgelegd. Steeds meer mensen kampen met overgewicht, gezondheidsklachten en vermoeidheid.

Gelukkig kunnen we hier wat aan doen. Door weer terug te gaan naar de basis: de voeding van onze voorouders. Zo kunt u opnieuw ervaren hoe fit u zich kunt voelen en vervolgens kunt u opnieuw gaan zoeken naar uw eigen balans en wat u kunt volhouden in uw dagelijks leven. Tijdens deze avond leg ik uit hoe u dit kunt aanpakken. 

Yvonne geeft een presentatie geven over het functioneren van het menselijke lichaam, het belang van gezonde voedingen én een individuele aanpak. Want natuurlijk zal zij altijd de adviezen individueel aanpassen en afstemmen (m.b.v. de Ayur Veda en Chinese geneeskunde). 
Astrid zal u laten zien én proeven dat deze manier van eten leuk, praktisch en ontzettend lekker kan zijn. Klik hier om kennis te maken met Astrid en wat zij voor u kan betekenen.

Sport en voeding, de achtergronden en praktische tips 
En alles wat je wilt weten als (duur)sporter 

PortretV2Datum: op aanvraag voor uw sportschool, sportvereniging of trainingsgroep 
Lokatie: in overleg kom ik naar u toe 
Spreker: Yvonne Jansen 
Kosten: in overleg

Tijdens deze presentatie ga ik in op de 4 zaken die voor sporters belangrijk zijn: voldoende energie, kracht, weerstand en herstel.
De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • hoe kun je je verbranding optimaliseren?
  • hoe kun je (ernstige) verzuring voorkomen of herstellen?
  • waarom krachttraining?
  • "nuchter" sporten of niet?
  • de rol van de (juiste) koolhydraten en OER-voeding
  • hoe eet je nu rondom wedstrijden en trainingen: wat eet je en wanneer?
  • hoe belangrijk is slapen en ontspannen nu eigenlijk?
  • neem je extra supplementen en welke dan?
  • het belang van een individuele aanpak

Recent heb ik een presentatie voor sporters gegeven bij wielrenvereniging BRC Kennemerland. De renners vonden het nuttig en leerzaam. Voor sommigen was er herkenning en voor anderen was het een eyeopener. Ik merk steeds weer bij sporters dat er veel aandacht is voor training en materiaal, maar dat voor voeding minder aandacht is en er is ook veel onduidelijk. Hier is nog veel winst te behalen!  

Reactie op FB door BRC Kennemerland: Dat was hele informatieve avond over voeding en sport. Hier kunnen geen 3 duurtrainingen tegen op! Goede balans tussen praktische tips en verdieping/achtergrond. De aanwezigen hebben hier een behoorlijke voorsprong opgebouwd! Met dank aan Yvonne Jansen uit Assendelft

Ook voor de vrouwen van Tourclub Limmen heb ik een presentatie gegeven. Ook hier leuke reacties:

Een aantal zaken die je vertelde, was mij al bekend. Wat toelichting en nuances vond ik interessant. Ook hoe je de achtergrond en vooral ook wetenschappelijke onderbouwing meeneemt in je verhaal. Tevens dat het niet in de sfeer van opleggen ging maar echt adviezen. Dat werkt beter dan alleen maar aan te geven wat fout en slecht is.

Ik heb zeker wat aan de avond gehad! Duidelijke en begrijpelijke uitleg en op alle vragen een goed antwoord! Nogmaals bedankt!

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Forgot your password? |  Forgot your username?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×