Cropped3

Please select your page

Sportbegeleiding

Sport & Voeding, voor een optimale prestatie en langdurige gezondheid

Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliestJohan Cruijff

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Op het moment dat je serieus gaat sporten, heel veel gaat bewegen of zelfs topsport gaat bedrijven, dan spreek je wel van een aanslag op je lichaam. Dat is niet eens zo heel erg als je goed in balans bent, als je voldoende rust, gezond eet en op het juiste moment eet. Bij dit soort zaken kan ik je begeleiden. Zo blijf je fit, blessurevrij en op de lange termijn gezond.

Door onze zoon Richard die aan wielrennen doet, ben ik me gaan verdiepen in sportbegeleiding.  Ik vroeg me af of het wel kan: zo veel sporten én in de puberteit zijn. Ik ben onder de indruk van het verschil dat hij gemaakt heeft. Hij voelt zich fitter, herstelt beter en presteert beter. Vroeger was hij tijdens een wedstrijd-seizoen regelmatig verkouden of ziek, tegenwoordig niet meer.

Voor mijn begeleiding heb ik aanvullende cursussen gedaan. Zo kan ik naast mijn algemene Mesologische adviezen óók specifieke adviezen geven over voeding rondom de inspanning en de juiste supplementen.

 

 

De principes

Er zijn 4 zaken die voor sporters belangrijk zijn:

  1. voldoende energie
  2. stevige kracht
  3. gezonde weerstand 
  4. optimaal herstel. 

Dit zijn de principes waarvan ik uitga in mijn adviezen. Natuurlijk moet dit in balans zijn om het optimale uit je sport te halen of om gewoon te kunnen blijven genieten van je beweging! 

Hoe werkt mijn begeleiding?

  • Vooraf vul je een uitgebreide vragenlijst in  
  • We starten vervolgens met een 'APK-keuring': zo kan ik zien hoe je ervoor staat. Ik voel je pols, bekijk je tong, doe lichamelijk onderzoek en doe een meting van 100 acupunctuur-punten. 
  • Ik geef je een volledig advies over hoe jij je voeding kunt aanpassen aan jouw sport, d.w.z. het juiste eten op het juiste moment rondom je trainingen en wedstrijden. Ook geef ik aan of er specifieke voedingsmiddelen zijn die je beter kunt vermijden en of er andere zaken zijn die voor jouw leefwijze belangrijk zijn. 
  • Ik adviseer je over de juiste supplementen om te herstellen of die bij jouw sport belangrijk zijn. 
  • Van deze keuring krijg je een verslag thuisgestuurd. 
  • Hierna bespreken we een eventueel vervolg-traject.
  • Tussendoor kan ik via de mail of telefonisch je vragen beantwoorden.  

Je kunt het begeleidingstraject uitbreiden met Persoonlijke Coaching: als dans- en bewegingstherapeut heb ik geleerd iemand te coachen. Soms loop je tegen zaken aan die je belemmeren om vol te houden of door te zetten. Ook kun je met deze lichaamsgerichte vorm van therapie je lichaamssignalen (nog) beter leren kennen.  Tijdens een eerste vrijblijvend intake gesprek kunnen we samen de intensiviteit (duur en frequentie) van dit traject bepalen. Een sessie kost 60,- euro per keer (incl BTW), inclusief verslaglegging.

There is only one thing that makes a dream impossible to achieve: the fear of failurePaolo Coelho

Presentaties

Ik geef presentaties over sport en voeding, de achtergronden en praktische tips. 
Wil jij ook een bijeenkomst organiseren voor je sportschool, sportclub of trainingsgroep? Neem dan contact met mij op.