Cropped3

Please select your page

Voor wie is Mesologie geschikt?

De Mesologie is geschikt voor iedereen van jong tot oud.
Elke leeftijd heeft zijn eigen aandachtspunten of problemen.

De Mesologie is ook geschikt voor ú!

De Mesologie is voor elke leeftijdsgroep geschikt. Hieronder zal ik enkele specifieke groepen toelichten.

Vrolijke baby's en kinderen

Kinderen vertonen vaak heel duidelijke symptomen en reageren meestal heel snel op de behandeling. Ook bij (jonge) baby's en kinderen is het mogelijk om een Mesologische onderzoek te doen. Het onderzoek is namelijk niet pijnlijk of invasief. Ik neem de tijd om uw kind te laten wennen. En bij u op schoot is het over het algemeen heel goed mogelijk om het onderzoek uit te voeren. Ik zal hierbij (zo mogelijk) de pols voelen, de tong bekijken en de buik voelen van uw kind. Vervolgens meet ik diverse lichaamsfuncties op de handen en voeten. Ik adviseer de benodigde supplementen zoals vitaminen; ook reageren kinderen heel goed op homeopathische middelen. Ik besteed vooral aandacht aan hoe uw kind reageert op voeding (zoals lactose, gluten). Ook kan ik alternatieven testen voor de voeding die u nu aan uw kind geeft. Soms is het nodig ook moeder te onderzoeken en voeding te adviseren als borstvoeding wordt gegeven.

Klachten waaraan u kunt denken: gedragsproblemen, veel huilen, slaapproblemen, overgewicht, darmkrampjes, chronische verkoudheden, terugkerende blaasontstekingen, zindelijkheidsproblemen, eczeem, allergieën of overgevoeligheden voor voeding.

Tieners in balans

Dit is een leeftijd waar veel van je (lichaam) gevraagd wordt. Ik heb hier onderzoek naar gedaan voor mijn afstuderen, omdat ik als moeder van 'drukke' pubers graag meer wilde weten hoe ik hen kan ondersteunen. Er zijn namelijk veel verwachtingen: van school, van ouders, van leeftijdsgnoten. Het is een tijd van loslaten, van vaak anders eten, experimenteren met alcohol en (te) weinig slaap. Pubers lijken alleskunners: televisie, social media, huiswerk, sporten, maar kunnen ze dit daadwerkelijk allemaal? In hun lichaam is van alles gaande: aanmaak én afbraak van vele hormonen, groeien... Niet gek dat het niet altijd soepel verloopt en dat ze soms tomeloze en soms aflatende enerie hebben.  De puberteit vraagt niet alleen veel, maar is ook een tijd waar een basis gelegd wordt voor later. Problemen die hier ontstaan, komen soms (veel) later pas tot uiting. Extra reden om deze problemen te voorkomen. Met Mesologisch onderzoek kan ik de problemen in kaart brengen en klachten behandelen. We kijken samen wat haalbaar is. 

Klachten waar u aan kunt denken: acne, puistjes, groeipijnen, (blijvende klachten na) de ziekte van Pfeiffer, overgewicht, buikpijn of concentratiestoornissen.

Evenwichtige vrouwen

De maandelijke menstruatie, het gebruik van de pil, het krijgen van kinderen, de overgang... het zijn fasen die veel doen met een vrouw. Veel vrouwen komen dan ook met maandelijkse ongemakken. Ook raken veel vrouwen uit balans na het krijgen van kinderen. Deze maanden zijn een aanslag op je lichaam en hierna is het druk met de zorg voor een gezin, werk en huishouden.  Dit kan vrouwen uit evenwicht halen. In de overgangsfase raken hormonen uit balans waardoor uw lichaam verandert. Dit heeft een invloed op botten, huid, bloedvaten en uw emotionele evenwicht. Maar het is ook een overgang naar een nieuwe persoonlijkheid, van nieuwe inzichten en van wijsheid. Het is een periode om uw lichaam te koesteren en te ondersteunen. Hierbij kan de Mesologie u helpen.

Klachten waar u aan kunt denken: premenstruele klachten, hoofdpijn en migraine, overgewicht, slapeloosheid, depressiviteit, hartkloppingen, droge huid, verlies van libido en stemmingswisselingen.

Gezond ouder worden

De ouderdom komt met gebreken... maar dit hóeft helemaal niet! Met de juiste beweging, voeding en ondersteuning met supplementen kunt u gezond oud worden of verdere problemen voorkomen. Veel ouderen gebruiken diverse reguliere medicijnen; dit heeft gevolgen voor uw lichaam en kan bepaalde voedingsstoffen uitputten. Ik kan deze gevolgen meten en u ondersteunen met de juiste vitaminen en mineralen. Ook werk ik samen met een (reguliere) apotheek die mij ondersteunt met kennis over interacties bij uw medicijnen en bij medicijnen en supplementen.

Klachten waar u aan kunt denken: slaapproblemen, pijn, gewrichts- en spierklachten, depressiviteit en vermoeidheid.

Ondersteuning bij (top)sport

Als moeder van intensief sportende kinderen weet ik wat gevraagd wordt van een lichaam. Er is meer energie en meer kracht nodig. Er wordt veel gevraagd van de weerstand en het herstel. Zaken waar problemen kunnen ontstaan die voorkomen kunnen worden met de juiste begeleiding. Ik kan u adviseren over de voor u passende supplementen en voeding. Juist rondom (intensieve) inspanningen is het van groot belang om op het juiste moment te eten en te drinken. Het is belangriijk om te weten welke koolhydraten, eiwitten en vetten je eet. In deze sportbegeleiding heb ik mij gespecialiseerd.  

Mocht u twijfelen of de Mesologie ook voor u geschikt is, kunt u gratis en vrijblijvend terecht op mijn inloopspreekuur.

 

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Forgot your password? |  Forgot your username?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×